Harput Ekrem Uzel İlkokulu

Vizyon: Elazığ ilinde eğitim ve öğretim alanında çağın şartlarına ayak uydurabilmiş, eğitimde kaliteyi yakalamış ve okul çağındaki her bireyin eğitim görmek istediği model okul olmaktır. * Türk Milli Eğitim Temel İlkeleri doğrultusunda; * Kendisini sürekli olarak yenilemeye çalışan , araştıran ve sorgulayan * Bilgi teknoloji ürünlerini kullanabilen , farklı , yetenekli , coşkulu insanların yetiştiği; * Öğrencilerin hayata ve bir üst öğrenime özenle hazırlandığı ; öğrenme için herkese her türlü fırsatın verildiği ; * Veli ve öğrencilerinin eğitim ile ilgili ihtiyaçlarının da karşılandığı çevrede ve bölgede “örnek okul” olmaktır.

Misyon: Biz… Bütün öğrencilerin önce güzel hayaller kurabilmelerini, bilinçli, gerçekçi ve akılcı adımlarla bu hayallerine kavuşmalarını; öğrenerek, düşünerek, yorumlayarak kendini yenileyebilmelerini gerçekleştirmek, başkalarına saygılı, sorumluluk bilinci gelişmiş, paylaşmayı bilen bir nesil yetiştirerek öğrenciyle birlikte çevre eğitimini de hedefleyen bir kurum olmak için varız. * Biz , Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkeleri ile evrensel değerler doğrultusunda ; mevcut koşulları sürekli iyileştirerek eğitim ve öğretim yapan; * Sosyal, kültürel, ekonomik ve eğitim yönünden kısıtlı bir çevreden gelen çocuklarımızın önce güzel hayaller kurabilmelerini * Daha sonra da bilinçli, gerçekçi ve akılcı adımlarla bu hayallerine kavuşmalarını sağlayan , öğrenen , düşünen , yorumlayan , kendini yenileyebilen * Başkalarına saygılı sorumluluk bilinci gelişmiş * Paylaşmayı bilen bir nesil yetiştirerek * Öğrenciyle birlikte çevre eğitimini de hedefleyen bir kurum olmak için varız.

Başarılar:

Isınma: Kaloriferli (Doğal Gaz)
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://harputekremuzelilkokulu.meb.k12.tr

Adres - Harput Mahallesi Enver Demirbağ Sokak No8 Merkez / Elazığ

Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Harput Elazığ merkeze 5 km uzaklıkta 1400 rakımlı 4000 bin yıllık tarihi olan eski bir yerleşim yeridir. Elazığ-Harput hem stratejik hem de doğal kaynakları nedeniyle Paleolotik dönemden beri yerleşmeye sahne olmuştur.Dünün Kalesiyle, mektep ve medreseleriyle, camileri, hanları hamamları, çarşıları alim ve sanatkarları ile ünlü Harput´u; aynı özelliklerini zaman içerisinde geliştirerek bugünün önemli bir merkezi haline gelmekte olan Elazığ´ı ortaya çıkarmıştır.

Adres - Harput Mahallesi Enver Demirbağ Sokak No8 Merkez / Elazığ

Ulaşım Okulumuza ulaşım Elazığ Belediyesi otobüsleri ve hat minibüsleri ile sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuzun il merkezine uzaklığı 5 km´dir.